Wij zijn KIC

Wij zijn Krystle Kors en Kim Schouten, beide docenten op het Tabor college in Hoorn en daarnaast eigenaar van KOEN training en ontwikkeling. In samenwerking met onze werkgever (Tabor college) hebben wij de stap genomen om een schoolbreed sociale vaardigheidsprogramma te ontwikkelen voor het voortgezet onderwijs (KIC – Kracht In Controle).

Het experiment

Uit het gevoel van onveiligheid binnen de school/klas zijn wij vijf jaar geleden begonnen met het geven van trainingen. De resultaten van de training waren goed, maar we liepen toch tegen een aantal zaken aan. De leerlingen die aangemeld werden waren vaak de leerlingen die niet voor zichzelf op durfden te komen, of werden opgegeven op initiatief van ouders. De leerlingen die de onveiligheid creëren zoals de pesters, werden bijna nooit aangemeld of wilden niet mee doen. Dit betekende dat we in de trainingen niet alle kanten konden belichten en het probleem ook niet bij de wortels konden aanpakken. Voor de leerlingen die wel meededen voelde het soms als benadrukken van hun ‘zwakte’ en een nieuwe mogelijkheid om gepest te worden.

Iedereen doet mee

Met deze conclusies hebben wij bij de directie aangegeven dat het wenselijk zou zijn wanneer alle leerlingen in aanmerking komen voor een dergelijke training, omdat dit naar ons idee de enige manier is om het klimaat binnen de school blijvend te veranderen. Onze directie heeft dit advies zeer serieus genomen en besloten om voor het eerste leerjaar een lesuur op het rooster te zetten, dit uur zou gaan plaatsvinden tijdens een extra uur LO en zou dan meteen gegeven gaan worden door onze gymdocenten.

Om dit te realiseren hebben wij voorgesteld een jaarprogramma te schrijven en te zorgen voor wekelijkse lessen. Uiteindelijk is het programma doorontwikkeld voor alle richtingen in het onderwijs leerjaar 1 en 2, daarnaast bestaat er de mogelijkheid om op het VMBO een derde jaar te volgen waarbij de leerlingen bij een goed resultaat een notatie communicatie op het diploma kunnen krijgen.
Het programma is binnen 4 jaar op onze school uitgegroeid tot een groot succes en daarom hebben we de beslissing genomen om dit succes te delen met anderen scholen. KIC draait momenteel al op verschillende scholen.

Wilt u ook graag meedoen met het programma van KIC, vraag dan de demo aan en ervaar zelf de voordelen.
Een prettig leer- en leefklimaat op school begint met inzicht!

Direct starten met KIC!

Bekijk de online demo.

Wij laten u graag zien wat KIC voor uw school kan betekenen. Kijk bijvoorbeeld rustig rond in de online KIC App. Vul onderstaande gegevens in en binnen enkele minuten krijgt u een link toegestuurd.

Een maand lang gratis uitproberen.

Wij nemen eerst contact met u op om uw specifieke wensen in kaart te brengen om uw demo omgeving op uw wensen af te stemmen. U kunt daarna in uw eigen tempo kennis maken met KIC.

Contact demo aanvraag