Geef je kind een KIC!

Ieder kind verdient een gelukkige tijd op school.

Helaas is dit niet voor ieder kind het geval. KIC kan bijdragen aan een prettigere schoolbeleving voor iedereen. Heeft uw kind weinig zelfvertrouwen, is het snel teneergeslagen, heeft het moeite met het maken van contacten? Of vindt uw kind het juist lastig om rekening te houden met anderen. KIC helpt!

Kracht in controle

Het programma Kracht In Controle beoogt kinderen bewust te maken van hun eigen ik, van hun talenten en kwaliteiten. Je ‘kracht in controle’ hebben betekent enerzijds dat je kunt opkomen voor jezelf, maar ook dat je kunt luisteren naar anderen en inlevend kunt zijn.

Na het volgen van de KIC training staat uw kind sterker in de schoenen. Heeft het meer positieve sociale vaardigheden bijgeleerd en heeft geleerd wat het effect van een bepaald gedrag op anderen kan hebben. Daardoor is het in staat om makkelijker contacten te leggen. Uw kind leert wie ze eigenlijk is.

Hoe wordt de KIC les aangeboden:
  • Een kleine groep
  • Veel aandacht voor individuele leerdoelen
  • Veel leren van elkaar
  • Heel veel doen (niet leren uit een boekje)
Voor wie?

KIC is zeer geschikt voor kinderen/jongeren van 8 tot 15 jaar die:

  • Meer voor zichzelf op willen leren komen
  • Moeten leren waar de grenzen van anderen liggen
  • Te kwetsbaar zijn
  • Meer zelfvertrouwen moeten krijgen.
Algemene informatie

De KIC trainingen worden gegeven in groepjes van 6 tot 8 kinderen/jongeren. Doordat er in kleine groepjes wordt gewerkt, is er ruim aandacht voor het individuele kind. De locatie gaat altijd in overleg, mochten er meer kinderen van een school zijn, dan is dat een goede optie. De trainingen vinden voornamelijk plaats in de schoolvakanties en bestaan uit 4  groepsbijeenkomsten van twee uur en eventueel een intakegesprek.

In de aankomende vakantie start er bij ons een nieuwe training. De exacte datum zal binnenkort op deze site geplaatst worden. Mocht u interesse hebben, dan kunt u zich via onderstaand formulier aanmelden.

Contact met KIC!

Heeft u vragen, opmerkingen of wenst u een persoonlijk contact? Stuur ons via onderstaand formulier uw gegevens toe en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Contactformulier

U kunt de KIC App aanvragen via VOcontent

Demo aanvragen KIC App